No products in the cart.

No products in the cart.

Weet jij al wat je op je verlanglijstje gaat zetten?

Facebook
Pinterest

We zitten weer in de maanden van gezellige lichtjes, warme chocolademelk en pepernoten. Van speelgoed boeken op de keukentafel en de oneindige verlanglijstjes.

De laatste paar maanden van het jaar zitten vol met mooie rituelen. Zelf bedacht of al eeuwen oud. Het lekker lang buiten kunnen spelen heeft ruimte moeten maken voor vol verwachting staren naar de maan. Wanneer komt er nou iets leuks in mijn schoen? De afgelopen weken zag ik de speelgoed boeken weer op de keukentafel verschijnen en de verlanglijstjes weer groeien. Een uitgelezen moment om een blogartikel te schrijven over hoe leuk verlanglijstjes kunnen zijn

In dit blogartikel nemen we 3 manieren onder de loep om al de wensen van je kids vast te leggen en hopelijk met een ultiem verlanglijstje de feestdagen in te gaan.

Geen zin om digitaal dingen te gaan vastleggen? Bekijk dan direct ons filmpje hoe je snel en makkelijk zelf een DIY verlanglijst boekje kunt vouwen en ga lekker met pen en papier aan de slag!

WeDunia: Less stuff more meaning full gifts

In de jungle van alle speelgoed reclame’s en de tientallen verschillende speelgoed boeken is het goed om soms even stil te staan en te bedenken waarom en wat voor kadootjes we eigenlijk aan elkaar geven. Heb je het gevoel dat je dit jaar graag op een iets duurzamere en betekenisvolle manier met het verlanglijstje van de kids wilt omgaan dan is WeDunia the way to go!

Dit unieke (Gift registry) platform kwamen we tegen op Instagram. WeDunia, wat onze wereld betekent, wil zorgen voor meer balans en bewustwording in hoe we omgaan met het geven van cadeau’s. Ze bieden unieke duurzame cadeau suggesties aan en adopteren voor elke gebruiker een stukje koraal.  Maak zelf je een gepersonaliseerde verlanglijst pagina aan. Voeg cadeaus toe vanuit de giftspiration of urls die je zelf al gevonden hebt. Het delen van je wensenlijst gaat makkelijk via een url. Van veel naar de juiste keuze. 

Ontdek meer over de December Wereldwijs actie die ze dit jaar voor het eerst gelanceerd hebben en krijg 10% korting op het aanmaken van je eigen verlanglijst pagina.

Duurzaam & Betekenisvol

Unieke cadeau ideeën

WeDunia adopteert koraal voor elke gebruiker

Gebruik voor volwassen

Listi: super handig voor opa en oma

Oke, ik moet toegeven. Listi heeft zich via de eindeloze reclame’s op tv toch naar binnen weten te wurmen om getest te worden. Ik het begin stond ik er wat minder positief tegenover ( lees: weer een app op je telefoon en weer de kids met je telefoon of Ipad in de weer), maar door het ultieme deel gemak waardoor het voor opa’s en oma’s een piece of cake wordt om het juiste cadeautje te kopen is Listi nog steeds in gebruik.

Ondanks dat niet al het speelgoed er vindbaar is en je geen eigen dingen via een url kunt opslaan is het toch een prettige app om items in op te slaan. Heel deel gemak (in 2 seconden via een berichtje of mail) en de afstreepbare lijst met direct de prijs en plek waar het artikel aangeschaft kan worden, maakt het ideaal voor het delen met opa en oma.

Makkelijk en snel delen via een berichtje

Prijzen en aanbieders voor de beste aankoop

Gebruiksvriendelijk voor kids

Mobiel apparaat nodig

Beperkte selectie speelgoed

DIY: een verlanglijstje van papier

Maar met stip op nummer 1 blijft bij ons toch het eigen gemaakte verlanglijstje van papier. Het zelf vouwen, knippen, plakken en versieren is zo’n leuke activiteit. Het leent zich uitermate goed om het ook te hebben over hoe met een verlanglijstje om te gaan

Heb je behoefte aan wat structuur of regels om te voorkomen dat er teveel op het verlanglijstje terecht komt? Gebruik dan bijvoorbeeld 3 thema’s en spreek af dat er binnen dat thema 3-5 items uitgekozen mogen worden.

Zo worden kinderen toch aan het denken gezet en moeten ze zelf tot een selectie komen. Thema’s zouden kunnen zijn: Educatief speelgoed, Familie spellen, Just for the fun (omdat er toch altijd dingen zijn die wij moeders echt liever niet willen, maar kids fantastisch vinden). Belangrijk is om tot een realistische balans te komen van wat wil je graag, wat heb je nodig en wat wil je je kinderen wilt (mee)geven.

Lekker creatief bezig zijn

No screen fun

Ruimte voor gesprek

Minder makkelijk te delen

Speelgoed boeken nodig

Conclusie

Door het testen van deze drie manieren heb ik inmiddels met veel gemak twee keer kunnen delen wat de wensen waren. Zoveel mensen zoveel wensen. Iedereen heeft zijn eigen manier. Laten we niet vergeten dat meestal de allermooiste cadeaus, de cadeaus zijn waar we lang op hebben moeten wachten. Waar we soms een jaar lang naar uitgekeken hebben. Hoe meer ons verlangen kon groeien des te groter was het geluk bij ontvangst. Terug naar meer geduld en klein geluk. Vol verwachting klopt ons hart…

Back To Top

Meer inspiratie online