No products in the cart.

No products in the cart.

Ontdek de kleuren van de herfst

Facebook
Pinterest

Opzoek naar een leuke activiteit voor in de herfstvakantie? Doe mee met onze speurtocht en ontdek de kleuren van de herfst!

De veranderingen in de natuur tijdens alle seizoenen van het jaar is een grote bron van inspiratie voor ons. De grond ligt inmiddels vol met blaadjes van zoveel verschillende kleuren en tinten. Prachtig. Dit bracht ons op een idee voor een originele herfstvakantie activiteit. Ee beetje hulp van een volwassene is nodig omdat we met een (breek)mesje een vorm uit karton gaan snijden.

Een orginele en creatieve herfst(vakantie) activiteit

Onze inspiratie voor deze kinderactiviteit voor tijdens de herfst komt van het “Cardboard Ballerina” idee van Best ideas for kids. Door middel van het uitsnijden van een vorm creëer je een soort frame en doorkijkje en kun je bepaalde kleuren en patronen met een nieuw kader op een originele manier in beeld brengen. Deze activiteit combineert een speurtocht buiten in de natuur en het leren kijken door een kader om dingen op een nieuwe manier in beeld te brengen. Leerzaam en leuk tegelijk!

Wij ontdekten dat niet alleen de kleuren van de natuur voor mooie plaatjes zorgen maar dat de kleuren van bijvoorbeeld graffiti ontzettend mooie beelden oplevert.

Wat heb je nodig?

  • stuk karton van bijvoorbeeld een kartonnen doos
  • een herfst blad ( waarvan je de vorm over gaat trekken op het karton)
  • een breekmesje (om de vorm van het herftblad mee uit te snijden)

Zoek een mooi herfstblad uit. Leg het op een dik stuk karton en teken de vorm van het blad over zodat er een tekening van een  herfstblad op het karton staat

Vraag nu hulp van een volwassene.

Snijd de getekende vorm van het herfstblad uit het karton. Doe dit met een breekmesje. Pas op voor de vingers!

Als de volledige vorm van het blad uitgesneden is kun je weer naar buiten. Zoek nu naar de verschillende herfstkleuren die je tegen komt en breng ze in beeld door middel van het doorkijkje met het herfstblad.

Gelukt? Deel je eindresultaat @artsmart_playdough

#zoekdeherfstkleuren

Ontdek onze

Herfst Kleuren

Back To Top

Meer inspiratie online