No products in the cart.

No products in the cart.

Artsmart

Maak een smeltende sneeuwpop

Introductie

Het maken van een sneeuwpop is de ultieme winter activiteit. Helaas ligt er niet altijd sneeuw. Deze sneeuwpop kun je maken zonder sneeuw en lekker binnen 😉

Je kunt ervoor kiezen om een traditionele sneeuwpop te maken door bolletjes playdough op elkaar te stapelen, maar een smeltende sneeuwpop is ook leuk. Deze winteractiviteit voor kinderen maakt gebruik van “Loose Parts”. Dit zijn kleine losse elementen zoals kralen, pompons of knoopjes. Door het aanbieden van verschillende losse materialen moeten kinderen aan de slag met hun fantasie.

Zin om nog meer leuke sneeuwpop activiteiten te doen? Bekijk dan even ons blogartikel waarin we 5 super leuke en lekkere sneeuwpop activiteiten op een rijtje gezet hebben.

Wat heb je allemaal nodig?

Je hebt witte playdough nodig als basis om het lijf van de sneeuwpop te maken. Voeg knoopjes, kraaltjes, (kerstboom) takjes en oogjes toe om de sneeuwpop wat meer aan te kleden. Gebruik een strookje vilt om een sjaal te knopen. Je kunt een donkere kleur playdough gebruiken om een hoed te maken, maar dat kan bijvoorbeeld ook van vilt of papier.

Let's go!

Previous
Next

Om een smeltende sneeuwpop te maken pak je een beetje witte playdough en rol je dit tot een bal. Druk deze bal hierna plat op de ondergrond. En vorm er een gesmolten plas sneeuw van. Druk hiervoor met je vingers op bepaalde plekken de platte cirkel van playdough een beetje in.

Previous
Next

Knip van een vel vilt lange reepjes. Deze gaan we gebruiken als sjaal. 

Leg de reep vilt op de gesmolten plas sneeuw en leg daar bovenop weer het hoofd van de sneeuwpop. Deze maak je van een nieuw beetje witte playdough die je weer tot een bal rolt.

Previous
Next

Nu is het tijd om de sneeuwpop aan te gaan kleden. Hiervoor kun je bijvoorbeeld (kerstboom) takjes gebruiken voor de handen. Knopen van zijn jas op de gesmolten plas. Een oranje pompon als neus en oogjes. Je kunt ook strijkkralen gebruiken om een gezicht te maken.

Je kunt de hoed van een donkere kleur playdough maken, maar ook eentje uitknippen van papier of vilt.

Gelukt? Deel je eindresultaat @artsmart_playdough

#sneeuwpop

Back To Top

Meer inspiratie online