No products in the cart.

No products in the cart.

Maak je eigen onderzee wereld van speelklei

Introductie

Bij Artsmart houden we van alle kleuren van de regenboog en willen we ze in onze kunstwerken het liefst allemaal tegelijk gebruiken. Deze onderzee activiteit voor kinderen neemt je mee naar de wondere wereld van de oceaan en de bijzondere kleuren die je kunt ontdekken in de koraalriffen. Wist je dat koraal zijn kleur en eten krijgt van het de algen die op de koraal leven? 

Wat heb je allemaal nodig?

We gaan de speelklei op een canvas (schildersdoek) aanbrengen. Zo kun je je kunstwerk mooi laten drogen aan de lucht en op een mooi plekje neerzetten om er nog langer van te kunnen genieten. Je kunt met verschillende kleuren speelklei werken. In ons voorbeeld gebruiken we Zeemeermin groen, Koraal rood, Oceaan Blauw, Suikerspin roze. We hebben een knoflookpers gebruikt om de tentakels van een anemoon na te make. Daarnaast kun je allerlei “loose parts” toevoegen zoals schelpjes, gekleurde pasta, chenille draad en figuurtjes zoals vissen. En natuurlijk een beetje fantasie om een zo uniek mogelijke onderzee wereld te creëren.

Let's go!

Previous
Next

Begin met het klaar leggen van je canvas (wij gebruikten een schildersdoek van 30 x 30 cm). En zorg dat alle losse elementen die je wilt gaan gebruiken op de tafel klaar staan. Gebruik bijvoorbeeld een knoflookpers voor het maken van de tentakels van een anemoon.

Previous
Next

Bedek het hele canvas met een laag speelklei. Je kunt ervoor kiezen om de kleuren los te gebruiken maar door bijvoorbeeld de marmer techniek te gebruiken kun je een hele bijzondere kleurrijke onderlaag maken.

Dit doe je door:

  1. Kies 2 of 3 kleuren speelklei uit. En voeg deze bij elkaar door ze op elkaar te leggen en een paar keer dubbel te vouwen. Of door ze als een streng samen te rollen.
  2. Gebruik nu een roller om de kleuren samen plat te rollen. 
Previous
Next

Voeg nu allemaal elementen toe om een onderzee wereld te maken. Dit kunnen schelpjes zijn, gekleurde pasta, chenille draad en natuurlijk vissen figuurtjes.

Je kunt er voor kiezen om vooraf al foto’s te laten zien van een koraalrif, maar er een open einde activiteit van maken om zo de fantasie en het eigen denkvermogen van kinderen te stimuleren kan natuurlijk ook.

Onze speelklei droogt mooi aan de lucht op. Doordat we op een canvast gewerkt hebben is het kunstwerk makkelijk mee te nemen en ook super makkelijk om tentoon te stellen.

Hebben jullie wat moois gemaakt? Deel je foto met ons en maak kans om op in Pinterest Board of Fame terecht te komen.

Gelukt? Deel je eindresultaat @artsmart_playdough

#SpeelkleiKunst

Back To Top

Meer inspiratie online