No products in the cart.

No products in the cart.

Maak Glitter Bonbons

Introductie

Deze Bonbons zijn niet alleen super leuk om te maken maar daarna ook nog een fantastisch om mee te spelen of te gebruiken ter decoratie voor Valentijns- of Moederdag.

Door het uitzoeken van de glitters is het een super activiteit voor de fijne motoriek.

Pas wel op met kleine kinderen. Ons advies om deze activiteit met kinderen van 3+ te doen en altijd in de buurt te blijven om toezicht te houden.

Wat heb je allemaal nodig?

Alles wat je nodig hebt zit in de “Maak je eigen Bonbons” set die bestaat uit 2 kleuren playdough: Kastanjebruin en Suikerspin roze. Verder heb je ook glitter steentjes nodig. In de set zit ook een zakje glitters van Glitterbaas. Verder heb je bonbon vormpjes nodig. Deze kun je online bij bak winkels kopen maar ook door een doosje bonbons (bijvoorbeeld Ice cups) te kopen en de bonbons lekker op te eten en de papiertjes te bewaren ;-). Een andere optie is cupcake vormpjes. Om de vormpjes nog wat vrolijker te maken hebben we tissuepapier toegevoegd.

Let's go!

Previous
Next

Pak een klein beetje speelklei en rol hier een klein bolletje van. Laat je bonbon rond of maak er een rechthoekige bonbon vorm van.

Previous
Next

Je kunt de bonbon op verschillende manieren versieren met de glitters:

  • Zoek wat mooie glitters uit en plaats ze in een patroon op de bonbon.
  • Dip de bonbon in een laag van glitters om een super glitter bovenkant te krijgen.

Welke manier je ook gebruikt zorgt dat je de glitters goed in de klei drukt zodat ze erop blijven zitten.

Previous
Next

Klaar met het versieren? Leg dan een paar kleine strookjes crêpe of tissuepapier in het bonbon vormpje en leg daar je bonbon in.

Je kunt de bonbons aan de lucht laten drogen om ze bijvoorbeeld daarna als decoratie voor Valentijn- of Moederdag te gebruiken.

Je ze ook gebruiken om er Hight Tea mee te spelen.

Veel speelplezier!

Gelukt? Deel je eindresultaat @artsmart_playdough

#GlitterBonbons

Back To Top

Meer inspiratie online