No products in the cart.

No products in the cart.

Maak een vuurwerk schilderij van Playdough

Introductie

Playdough gebruiken om een schilderij mee te maken? Ja! Door een dunne laag playdough op een canvas aan te brengen kun je ontzettend mooie dingen realiseren. In deze activiteit gebruiken we de kleur van het canvas (of je andere onderlaag) door het volledig te verstoppen onder een laag playdough en er daarna met een koekjesvorm figuren uit te steken. 

Samen met glitters en kralen kun je een mooi vuurwerk schilderij maken. Doen jullie mee?

Wat heb je allemaal nodig?

Om dit bijzondere schilderij te maken heb je een (gekleurd) canvas nodig. Je kunt in plaats van een canvas ook het template gebruiken of een zelfgemaakte tekening met veel kleuren. Gebruik je het template of een tekening zorg dat dat je het lamineert of in een insteekhoesje doet. Verder heb je donkere kleuren playdough nodig zoals bijvoorbeeld Berryliscious Monsterlijk Paars of Inktzwart.

Let's go!

Previous
Next

Bedek je gekleurde canvas of print volledig met een donkere playdough kleur. Zorg dat je niks meer van de ondergrond terug ziet.

Je kunt een wit canvas zelf verven maar ze verkopen ook kant en klaar gekleurde canvassen. Nog makkelijk is om het template uit te printen of zelf een gekleurde tekening te maken. Bescherm die wel met een insteekhoesje of lamineer hem zodat de klei niet vast gaat plakken aan het papier.

Previous
Next

Heb je de ondergrond helemaal bedekt? Gebruik dan de koekjesvorm om vormen uit de laag van playdough te halen en zo weer de kleur van de ondergrond zichtbaar te maken.

Je kunt de vormen die je uitgestoken hebt ook weer gebruiken op het schilderij.

Previous
Next

Versier je schilderij met glitter en kralen. Zo kun je er een echt vuurwerk tafereel van maken.

Je kunt een kam gebruiken om afdrukken te maken. Zo lijkt het net of de sterren echt wegschieten.

Gelukt? Deel je eindresultaat @artsmart_playdough

#vuurwerk

Back To Top

Meer inspiratie online