No products in the cart.

No products in the cart.

Maak een spekjes fotohouder

Introductie

Deze spekjes zien eruit als of je ze kunt opeten, maar ze zijn bedoeld om een foto of kaart in te zetten. Ontdek hoe je zelf een spekjes fotohouder van speelklei kunt maken. Super leuk om weg te geven voor bijvoorbeeld Valentijns- of moederdag.

Wat heb je allemaal nodig?

Je kunt 2 of 3 kleuren speelklei gebruiken. Wij hebben IJsbeer Wit, Suikerspin Roze en Flamingo Roze gebruikt. Om de fotohouder te versieren hebben we letterstempels gebruikt om de woorden “kus” en “lief” te maken. Gebruik een kaart of foto om de juiste maat van de houder en de inkeping te maken. Een mesje is ook handig om de inkeping wat dieper te maken.

Let's go!

Previous
Next

Je kunt ervoor kiezen om met 2 of 3 kleuren speelklei te gaan werken. Door met (licht) roze kleuren te werken krijg je het beste de “spekjes” look. Pak drie gelijke stukken speelklei en rol deze uit tot gelijke strengen.

Rol deze weer samen tot 1 streng en draai hiervan de uiteinden een beetje zodat er een twist ontstaat en je de “spekjes” look krijgt.

Previous
Next

Meet nu aan de hand van een foto of een kaart de juiste lengte van de fotohouder en snij dan de streng in 2 stukken.

Zorg nu dat het afgesneden stuk speelklei platte kanten krijgt zodat het straks goed rechtop kan blijven staan.

Previous
Next

Druk nu voorzichtig de foto of kaart in het stuk klei. Maak de inkeping hierna wat dieper met bijvoorbeeld een (plastic) mesje.

Previous
Next

Stempel nu op de zijkant van de fotohouder met letterstempel bijvoorbeeld het “lief”, “kus” of een ander woord of misschien wel een naam.

Door het stempelen kan de inkeping weer een beetje dicht gaan. Zorg dat je die na het stempelen weer even in snijd.

Nu kun je het “spekje” laten drogen.

Je kunt de speelklei laten drogen aan de lucht. Zorg dat je wel af en toe even de inkeping weer in snijd of laat tijdens het drogen een foto of kaart erin zitten.

Gelukt? Deel je eindresultaat @artsmart_playdough

#SpekjesFotohouder

Back To Top

Meer inspiratie online