Happy Stones maken en verstoppen!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Zijn jullie al Happy Stones tegengekomen? Mijn week kon niet meer stuk toen ik voor het eerst een prachtige Happy Stone tegen kwam. Ontdek hoe je zelf in een handomdraai een leuke binnen en buitenactiviteit met kinderen opzet die voor veel plezier en bijzondere verhalen kan zorgen.

Al fietsend ontdekte ik het cadeautje.In de heg van een van de tuintjes waar ik voorbij kwam werd mijn oog getrokken door felle kleuren. Omdat ik wat haast had besloot ik nu niet direct af te stappen maar er later even langs te gaan.

In de heg lag een mooi beschilderde steen. 14 vrolijke oogjes keken me aan. Op de steen een kleurrijk 7 tal van katten. Hoe leuk was deze ontdekking!

Hoewel dit een super mooie trofee was voor de Artsmart Studio besloot ik de steen te laten liggen zodat deze vrolijkheid ook nog andere mensen kon inspireren.

Na research bleek mijn vondst een Happy Stone te zijn. Een super leuk creatief en inspirerend initiatief dat over de hele wereld door mensen gedaan wordt. Je beschildert en versiert stenen. Verstopt deze op loop, of fiets ;-), routes.

Kom je er eentje tegen? Dan mag je hem mee nemen of ergens anders neer leggen.

Met een beetje spijt ging ik de volgende dag terug om te kijken of de steen er nog lag, maar helaas hij was weg…

Toeval wil dat ik een aantal weken geleden al een zoektocht naar mooie stenen had gedaan dus besloot ik thuis eigen Happy Stones te gaan maken.

Let's Go!

Verzamel een aantal mooie stenen. Was de stenen en droog ze goed af. Schilder met (acryl)verf of teken met (acryl)stiften op de stenen. Schrijf er misschien een boodschap op. Laat het goed drogen en verf er daarna nog een laagje vernis overheen. Zo blijft je tekening  langer mooi op de steen zitten.

Is je steen klaar? Zoek een leuke plek buiten op en verstop je steen. Niet te goed iemand moet hem nog wel kunnen vinden.