Eetbare Kunst

Graffiti Chocolade

Introductie

Hoe mooi en lekker kan graffiti zijn? Ontdek het zelf in deze Artsmart Les. Ontdek bekende graffiti kunstenaars, maak je eigen moodboard en creëer eigen chocolade graffitikunst!

Deze activiteit bestaat voor een gedeelte uit voorbereidingstijd als je zelf chocolade gaat smelten. De chocolade moet dan even een tijdje in de koelkast. Meestal is een half uur tot een uur lang genoeg.

Voor dat je met het “echte werk” aan de slag gaan kun je een moodboard maken zodat je straks genoeg inspiratie hebt en weet wat je gaat spuiten op de chocoladereep. 

Wat heb je allemaal nodig?

Alle stappen die je moet doen worden hier onder beschreven en zijn ook te volgen via de video. Heb je ze liever op papier bij de hand? Print dan de Graffitti Chocolade kaart uit via de download button boven aan deze les. Hieronder vind je de boodschappenlijst en andere handige informatie.

Let's go!

Begin met het maken van een chocolade reep. Dit kan op 3 manieren. 

  • Smelt chocolade druppels au bain marie of in de magnetron.
  • Hak een chocoladereep uit de winkel in stukjes en smelt die.
  • Start met een chocoladereep uit de winkel als je niet zelf wilt smelten of geen mal hebt.

Chocolade kun je smelten op 2 manieren, au bain marie of in de magnetron.

Bij de Au bain marie methode zet je een pan met water op een laag vuurtje. In de pan zet je een glazen kom. In die kom doe je de chocolade. De kom wordt door het water opgewarmd en laat de chocolade op een langzame manier smelten. Dit is de beste methode omdat de chocolade zo gelijkmatig en rustig smelt. In de magnetron kan ook maar daar heb je meer kans dat de chocolade verbrandt. Zorgt dat je het dus ook in de magnetron langzaam en beetje voor beetje smelt.

Zorg bij methodes ervoor dat je je handen niet verbrandt aan de kom waar de chocolade in zit.

Als de chocolade gesmolten is kun je het gaat gieten in een mal. Had je geen mal maar wel een koekjesvorm? Zorg dat de mal op een snijplank staat die in de koelkast past. En giet er een klein dun laagje in.

Zit de chocolade in de mal? Zet hem dan in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden.

  1.  
Previous
Next
Previous
Next

Leg wat vellen keukenpapier over een snijplank heen (zo komt niet alle kleurspray straks overal op).

Leg hier je chocoladereep weer op.

Onze ervaring is dat de metallic kleuren het mooiste effect geven, maar je kunt natuurlijk elke kleur kiezen die je mooi vind.

 

Schud de bus goed en spuit met een afstand van 20 cm op de reep.

Gebruik het hartje wat je eerder hebt uitgeknipt als een soort sjabloon. Leg het op de reep en spuit er over en omheen. Haal het er voorzichtig weer af en je hebt een hart vorm op de reep.

Laat de spray goed drogen voordat je de reep in aluminiumfolie en het inpakpapier weer inpakt.

Gelukt? Deel je eindresultaat @artsmart_playdough

#GraffitiChocolade