No products in the cart.

No products in the cart.

Artsmart

5 makkelijke sinterklaas recepten voor kinderen

Facebook
Pinterest

Nog een paar dagen en dan is het 5 December. Ik geef het eerlijk toe in oktober was er al een zak met pepernoten in mijn winkelmandje beland. En is er na het maken van alle andere sinterklaas knutsels soms nog weinig inspiratie over om de tafel nog te voorzien van eigen gemaakte lekkernijen. Wij zochten 5 lekkere en originele Sinterklaas recepten uit die leuk zijn om te maken met kinderen.

Laat dat heerlijke avondje maar komen!

Taai taai versieren & Sinterklaas Fudge

Op Instragram kwamen we deze vrolijke posst tegen van Vrolijke Koters. Super simpel en ontzettend feestelijk en origineel voor op de tafel. Taai Taai versieren is een super activiteit om met meerdere kinderen tegelijkertijd te doen. De volledige uitleg hiervan vind je op de website van Vrolijke Koters. Daar vind je ook het recept voor de Sinterklaas Fudge.

Versier je eigen chocolade letter

Je kunt ontzettend mooie chocoladeletters bij de bakker of in de winkel kopen. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan om een letter helemaal naar je eigen smaak en stijl te maken. Ingewikkeld? Nee hoor! Gebruik de instructies van Francesca Kookt en maak in een handomdraai samen met je kids een unieke chocolade letter. Om het nog makkelijker te maken kun je ook een chocoladeletter kopen in de winkel en alleen een beetje chocolade smelten om te gebruiken om de versieringen om de kant en klare letter te plakken.

Sinterklaas Chocolade Flikken & Brownies

Vorig jaar maakten we zelf al onze eigen variatie van de mini Sinterklaas Pavlova van Laura’s Bakery. Met haar eigen bakboek voor kids is dit echt een super inspiratiebron waar we nu ook twee overheerlijke recepten gevonden hebben. Nog restjes over van het heerlijke avondje? Maak dan de Sinterklaas Chocolade FlikkenSmelt overgebleven restjes chocolade en voeg de laatste restjes strooigoed toe.

En de Sinterklaas Brownies met speculaas. Deze laatste is misschien niet de meest simpele recepten om samen met jonge kinderen te maken, maar wel enorm mooi om op de Sinterklaas tafel neer te zetten tijdens de pakjesavond.

Blauwe chocolade fudge met pepernoten en pieten

Zie de maan schijnt door de bomen…Deze blauwe chocolade fudge gemaakt door Marike Bijlsma van Koken met Kids is geïnspireerd door dit liedje. De stukken witte chocolade lijken net manen tegen de donkerblauwe lucht. Prachtig! En ook weer in een handomdraai te maken. Precies en netjes hoeft bij dit recept niet. Lekker breken en strooien wel. Naast dit mooie recept heeft ze ook een mooie rode Sinterklaas Rocky Road als recept op haar website MamaLifestyle.

Heb je wat lekkers gemaakt? Deel je eindresultaat @artsmart_cards

#sinterklaasrecept

Back To Top

Meer inspiratie online