No products in the cart.

No products in the cart.

5 dingen die je nog niet wist over Playdough

Facebook
Pinterest

Hebben jullie 16 September ook al gemarkeerd op de kalender? Voor ons is dit zeker een dag om de slingers te gaan ophangen en een feestje te vieren. In dit blogartikel lees je waarom. En kom je te weten wie Play-Doh ooit uitgevonden heeft en waarom wij begonnen zijn met het maken van onze eigen speelklei. En natuurlijk inspiratie met uitleg hoe je zelf lekker aan de slag kunt gaan en in een handomdraai een leerzame en leuke kinderactiviteit over het mengen van kleuren kunt op zetten.

Geen tijd om het hele artikel te lezen? Bekijk dan direct hoe je je tafel omtovert tot een kleurrijk feestje met onze “Mix it up” set en maak een Playdough kleurenwiel. Het volledige artikel inclusief stappenplan vind je hier.

Wie bedacht Play Doh?

In 1930 experimenteerde Noah McVicker met een mengsel van meel, water, zout, boorzuur en minerale olie. Hij werkte voor de zeepfabrikant Kulo. En met zijn experiment zocht hij naar een product waarmee makkelijk koolresten van het behang afgehaald konden worden. Zijn mengsel gaf een kneedbare en natuurlijk product (wall cleaner) wat prima werkte om het behang mee schoon te krijgen. Maar door de komst van gas en vinyl behang nam de vraag naar het product af. In 1950 kreeg de neef van Noah McVicker (Jospeh McVicker) een bericht van zijn schoonzus, die kleuterjuf was. Ze vertelde hem dat ze een krantenartikel gezien had waarin stond dat kinderen de “wall cleaner” nu als speelklei gebruikten in de klas. Met de vraag of ze het product alsjeblieft weer opnieuw op de markt konden brengen maar dan nu als speelklei voor kinderen.

In 1956 lanceerde de Mc Vickers het product onder de naam Play-Doh in de kleur wit. Een jaar later volgde de kleuren rood, geel en blauw. Inmiddels is het product ondergebracht bij Hasbro en zijn er ontzettend veel variaties aan kleuren toegevoegd en oneindig veel extra’s. Inspirerend om te zien hoe een product via een experiment de wereld in komt en pas bij zijn “tweede leven” een succesverhaal wordt. 

Is het nu Play Doh of Play Dough

De merknaam Play Doh is een bekend begrip. Bijna iedereen kent het product en heeft het wel eens in handen gehad. Er is een variatie aan benamingen in omloop waarvan wij graag Playdough en speelklei gebruiken. Noem het zoals je wil het is een bijzonder product wat kinderen uitdaagt en aanzet tot ontwikkeling. Met verbazing zie ik elke keer weer hoe makkelijk kinderen aan de slag gaan, elementen toevoegen en complete verhaallijnen uitspelen met een beetje klei en hun eigen fantasie.

Op 16 September is het Nationale Play-Doh Dag (National Play-Doh Day). Dan gaan bij ons de vlaggetjes uit en vieren we een feestje. Onze Playdough is, net zoals de oorspronkelijke Playdough, gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is gifvrij. Inmiddels hebben we een 10 tal kleuren zoals Happy Banana, Suikerspin Roze en Tuinbonen Groen in het assortiment. 

Onze missie is om een bron van inspiratie te worden voor vaders, moeders, opa’s en oma’s. Maar ook juffen, meesters, gastouders en buitenschoolse begeleiders. Meer tijd voor verbinding met elkaar en minder tijd kwijt aan het zoeken naar het hoe en wat van creatief bezig.

Uit eigen ervaring weten we dat er veel moois online te vinden is maar dat het vaak ontbreekt aan een goed stappenplan en tips om makkelijk en snel aan de slag te kunnen gaan. Daarom krijg je bij al onze aankopen ondersteunend videomateriaal zodat creatief bezig zijn een feestje wordt. Ook zin om aan de slag te gaan? Bekijk dan snel het blog artikel over het maken van een playdough kleurenwiel. En laat je kids lekker experimenteren met (het mengen van) primaire kleuren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#gratisinspiratie

Back To Top

Meer inspiratie online